Месец на претприемништво во ФЕИТ

Претприемништвото е еден од најважните аспекти за развој на една економска средина и бизнис климата во неа. Претриемничкото размислување е она коешто ја повлекува економијата од рамнотежа и создава услови за создавање на нови идеи и иновации. Токму затоа, стимулирањето на истото има многу значајна вредност.

Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) го посветува месец февруари токму како „Месец на претприемништво“. Содржан преку предавања, работилници и панел дискусии со многу гости од бизнис сферата, целта на настанот е да се поттикне претприемничкиот дух кај студентите и нивната мотивација за претворање на идеите во реалност.

„Месец на претприемништво“ започна овој викенд (13 и 14 февруари) со гости Јован Сталевски (Цефе Македонија), Нина Ангеловска (Grouper), Александар Тасев (SuperFounders), Андријана Богдановска Ѓуровиќ (The Knowledge Center) и Бисерка Коневска (Seavus Incubator), кои го споделија своето искуство и знаење со посетителите.

Овој викенд (20 и 21 февруари) на агендата се сопственикот на МКхост, Иван Петрушевски, косопственикот на компанијата GSIX, Теди Пејовски, како и сопственикот на Brainster, Петар Ниновски.

Настанот ќе се затвори наредниот викенд, на 27 и 28 февруари во просториите на ФЕИТ.

Целосната агенда и повеќе информации за настанот

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

НАУЧИ ДА НАПРАВИШ СОПСТВЕН ВЕБ САЈТ!

Добиј пристап до бесплатен серијал од видео туторијали за WordPress во неколку чекори на македонски јазик.