МКхост стана дел од МАСИТ

Во текот на претстојнава недела, МКхост како водечка компанија за хостинг и домен услуги во Република Македонија, стана дел од Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии (МАСИТ).

МАСИТ е основана како асоцијација во 2000-та како дел од Стопанската комора на Македонија, а во 2007-ма се издвојува како посебна комора. Мисијата на МАСИТ е да претставува глас на македонската ИКТ индустрија и ги опфаќа македонските компании со следниве дејности: софтверски компании, ИТ услуги, хардвер компании и дистрибутери, кериер и други телеком компании, тренинг провајдери и ИКТ консултантски компании.

МКхост ги одбележува своите 10 години поминати на македонскиот пазар како компанија која се грижи за развој на македонскиот Интернет. Во текот на оваа година се изврши и ребрендинг под мотото „#1 избор за вашето онлајн присуство“.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

НАУЧИ ДА НАПРАВИШ СОПСТВЕН ВЕБ САЈТ!

Добиј пристап до бесплатен серијал од видео туторијали за WordPress во неколку чекори на македонски јазик.