Направете сопствена веб-страна за 4 дена

Дали отсекогаш сте сакале да научите како лесно и брзо може да изградите сопствена веб-страна? Brainster во соработка со МКхост органзира 4-дневен курс на кој посетителите ќе научат како да креираат веб-страна преку WordPress.

WordPress, лансиран во 2003-та, преставува најголемиот систем за менаџирање на содржина и најкористена алатка за креирање на веб-сајтови. Истовремено ја поседува и блог платформата WordPress.com која брои над 60 милиони сајтови. Според последните податоци, WordPress го користат 39% од светските сајтови кои користат CMS.

 

WordPress Работилница

 

4-дневната обука ќе се одвива според следната агенда:

Ден 1

Запознавање со WordPress. Разлики меѓу WordPress.com и WordPress.org

Инсталација на WordPress

Запознавање со WP dashboard.

Posts vs Pages

Media & WYSIWYG едитор

Users, Comments, Permalinks, Widgets

Categories vs Tags

Ден 2

WordPress Plugins

WordPress Themes

Маркет за Теми и плагини, избор на теми (pros & cons).

Подесување на насловна и контакт страна на основна тема. (?)

Поставување на Google Analytics & Contact Form plugin.

Инсталирање на Share Plugin.

Ден 3

Инсталација на PRO тема

Запознавање со темата и подесување на истата

Креирање на насловна и контакт страна.

Инсталирање на плагини за сајтот

Ден 4

Довршување на сајтот од Ден3

Завршни (основни) зборови окулу брзина, сигурност, останати трикови и како и каде да продолжат со усовршување WP skills

 

За повеќе информации околу овој курс, посетете го следниов линк.

НАУЧИ ДА НАПРАВИШ СОПСТВЕН ВЕБ САЈТ!

Добиј пристап до бесплатен серијал од видео туторијали за WordPress во неколку чекори на македонски јазик.