Tech.O – Настан кој ја поврзува бизнис и IT сферата

Оваа среда, 8-ми февруари, во Valoso Hub во Скопје беше одржан првиот Tech.O. Настанот има за цел да ги собира на едно место влијателните бизнис и IT лидери, како и претприемачи, старт ап сопственици и инвеститори.

Со концептот на споделување на стории од македонската бизнис сцена и вмрежување помеѓу сите учесници на коктел забава, Tech.O овозможи повеќе од 2 часа квалитетна дискусија и размена на идеи.

Настанот го отворија основачот на Valoso Hub, Боби Лин, како и еден од основачите на CEFE Macedonia, Зоран Витанов.

Со свои презентации се претставија Јован Маџовски од CEED Macedonia, кој зборуваше околу старт ап бизнисите и инвеститорите, потоа Нина Ангеловска од Grouper, со препораки за 7 тактики со кои секој бизнис може да успее. За крај, Игор Стаматовски од iborn обрна внимание на „Интернетот на нештата“ и нивната имплементација во современото ИКТ општество.

Амбицијата на организаторите е ова да прерасне во настан кој ќе се одржува неколку пати годишно. МКхост беше исто така помеѓу поддржувачите на првиот Tech.O.

НАУЧИ ДА НАПРАВИШ СОПСТВЕН ВЕБ САЈТ!

Добиј пристап до бесплатен серијал од видео туторијали за WordPress во неколку чекори на македонски јазик.