Оглас за пракса во МКхост (Лето 2016)

Компанијата МКхост објавува отворен конкурс за пракса и ги поканува студентите да аплицираат. Повеќе информации за компанијата и конкурсот се дадени во продолжение.

МКхост е приватна компанија формирана во 2005та година со примарни дејности: веб хостинг, регистрација на домени и веб развој.

Студентите кои имаат интерес во следните области може слободно да аплицираат за пракса во МКхост:

Frontend developer

-Изработка на веб страници користејќи HTML5 / CSS / JavaScript
-Оптимизација на веб страници за мобилни уреди
-Изработка на банери, промотивен материјал и графички елементи за промоции и маркетинг
-Креирање на front end за веб базирани апликации

 

PHP developer

-Работа на поголем PHP базиран веб проект со одбран framework
-Креирање на мали веб апликации што ќе изложуваат дел од податоците на системите во позадина користејќи PHP програмски јазик и MySQL бази на податоци
-Креирање на веб апликации кои ќе автоматизираат одредени процеси

 

System administrator

-Мониторинг на Linux базирани сервери. Креирање на bash скрипти. Учење на cPanel/WHM панел за администрирање на сервер наменет за веб хостинг
-Конфигурација на email сервиси, анти спам филтри, заштита од вируси и malware
-Креирање и управување со DNS системи. Инсталација и користење на SSL сертификати. Користење на клучеви и безбедност во компјутерски системи.
-Учење како професионално да услужите и помогнете на клиент кој има технички проблеми

 

Студентот добива месечен надомест од 6000 денари + домен и хостинг по избор.

Праксата е во траење од 2 месеци во периодот јуни, јули, август. Работно време од 09 – 17h (понеделник-петок) во просториите на МКхост (Јане Сандански 71А – Капитол Мол, Аеродром, Скопје).

По завршувањето на праксата има можност за вработување.

Заинтересираните кандидати потребно е да испратат CV и во наслов да го назначат името на позицијата за која се аплицира  на praksa@mkhost.com.mk.

Рокот за аплицирање за праксата трае до среда, 01.06.2016 година.

НАУЧИ ДА НАПРАВИШ СОПСТВЕН ВЕБ САЈТ!

Добиј пристап до бесплатен серијал од видео туторијали за WordPress во неколку чекори на македонски јазик.