Оглас за работа за веб дивелопер во МКхост

Оглас за работа во МКхост (Веб дивелопер)

Компанијата МКхост објавува отворен конкурс за работа на позиција веб дивелопер и ги поканува заинтересираните да аплицираат. Позицијата е отворена за секој кој има желба да се приклучи кон #1 веб хостинг провајдерот и #1 регистрар во Македонија. Атмосферата е тимска и динамична и се одвива во населбата Аеродром – Скопје (Capitol Mall & Residence).

МКхост е приватна компанија формирана во 2006та година со примарни дејности: веб хостинг, регистрација на домени и веб развој. МКхост е моменталниот лидер на веб хостинг пазарот во Македонија со над 4000 клиенти и регистрирано над 10000 домени.

Позиција: Веб дивелопер

Потребни технички познавања:

 • Одлично познавање на PHP програмски јазик заедно со познавање на некој PHP MVC Framework (користење на PHP за креирање на RESTful веб сервиси ќе се смета за предност)
 • Познавања на Front-End технологии: HTML5 / CSS3 / JavaScript / jQuery (познавање на Bootstrap framework ќе се смета за предност)
 • Познавање на SQL бази на податоци (MySQL)
 • Познавање на AngularJS или друг JS framework ќе се смета за предност
 • WordPress

Персонални вештини:

 • одлично познавање на англиски јазик
 • желба за тимска работа
 • самоиницијативност
 • креативно и проактивно размислување, решавање на проблеми
 • позитивна настроеност кон усовршување и учење

Главни одговорности:

 • Развој и оддржување на веб апликации за потребите на МКхост
 • Автоматизирање на процеси кај постоечките системи и корекција на грешки
 • Тестирање и имплементација на нови функционалности
 • Проактивно комуницирање со останатите членови на тимот

Работа со МКхост значи:

 • Редовна и компетитивна плата со можност за зголемување
 • Флексибилно работно време
 • Пријателска и тимска атмосфера

 

Заинтересираните кандидати потребно е да испратат емаил со CV на jobs@mkhost.com.mk .

Рокот за аплицирање трае до 17ти април 2016 година.

НАУЧИ ДА НАПРАВИШ СОПСТВЕН ВЕБ САЈТ!

Добиј пристап до бесплатен серијал од видео туторијали за WordPress во неколку чекори на македонски јазик.