Видео 2 – Cpanel

Ова е второто видео од серијалот 10 видео материјали за тоа како до сопствена веб презентација и се однесува на cPanel – Контрол панел за веб хостинг кој обезбедува графички интерфејс и алатки за автоматизација дизајнирани да го поедностават процесот на хостирање на веб сајт.

По завршување на оваа видео:

  • Ќе знаете што е тоа cPanel,
  • Ќе креирате сопствени е-mail акаунти во вид на vaseime@vaswebsajt.com,
  • Ќе направите препраќачи,
  • Ќе знаете што е File Manager,
  • Ќе знаете како да направите MySQL Database и како да ги менаџирате преку phpMyAdmin и
  • Ќе знаете како да користите софтвери за креирање на веб страни со Site Software преку cPanel.

Ресурси:

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

НАУЧИ ДА НАПРАВИШ СОПСТВЕН ВЕБ САЈТ!

Добиј пристап до бесплатен серијал од видео туторијали за WordPress во неколку чекори на македонски јазик.