Видео 4 – Инсталација на WordPress тема

Ова е четвртото видео од серијалот 10 видео материјали за тоа како до сопствена веб презентација.
Во оваа видео ќе пронајдеме и инсталираме WordPress тема која всушност ќе го претставува изгледот на нашиот веб сајт.

По завршување на оваа видео:

  • Ќе знаете како да пронајдете WordPress тема.
  • Ќе знаете како да инсталирате WordPress тема.
  • Ќе знаете како да направите основни прилагодувања на таа тема.
  • Ќе знаете како да поставите слика во пост и страна на WordPress.

Ресурси:

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

НАУЧИ ДА НАПРАВИШ СОПСТВЕН ВЕБ САЈТ!

Добиј пристап до бесплатен серијал од видео туторијали за WordPress во неколку чекори на македонски јазик.