Започнува Codefest 2016 во Охрид

Од денес, 15-ти април, во наредните три дена во Охрид ќе се одржи Codefest 2016. Настанот е поделен во три дела: 32-часовен маратон во кодирање (Codefest Marathon), саем на компании (CFX – Business Expo) и еднодневна технолошка конференција (Codeference).

Со цел да ја приближи технолошката заедница, Codefest е од настан со особено значење за студентите во оваа област, фриленсери, стартап основачи, програмери, менаџери, како и претставниците на технолошките компании.

На еднодневната конференција, која се одржува за првпат, ќе се претстават 20-тина спикери и панелисти од различни компании од Република Македонија и од светот, кои ќе ги споделат своите приказни за успех во технолошката заедница.

МКхост оваа година е еден од соработниците на Codefest. Повеќе информации за настанот погледнете на официјалниот веб-сајт.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

НАУЧИ ДА НАПРАВИШ СОПСТВЕН ВЕБ САЈТ!

Добиј пристап до бесплатен серијал од видео туторијали за WordPress во неколку чекори на македонски јазик.